Czynniki ryzyka raka żołądka

Rak żołądka czynniki ryzyka obecne badania wykazały, że mniej więcej z następujących okoliczności:

1 Helicobacter pylori (HP) zakażenia : zakażenie stopy HP w krajach i regionach, często mają większą częstość występowania raka żołądka, i miana przeciwciał HP zwiększone ryzyko raka żołądka jest odpowiednio zwiększona. Ale HP jest jak wywoływać raka żołądka mechanizmy nie są jeszcze w pełni poznane.

(2): związki chemiczne czynniki i nitrozoamin wielopierścieniowe związki aromatyczne węglowodory mogą powodować raka.

3 czynniki dietetyczne: To jest główną przyczyną raka żołądka, najczęściej są związki azotynów.

4 czynniki genetyczne i geograficzne: wysoki odsetek trzech krajów w Azji Wschodniej, Europie i Stanach Zjednoczonych częstość występowania jest stosunkowo niski.
5 zmian przedrakowych żołądka i choroby przedrakowe: Stany przedrakowe są podatne na raka odnosi się do zmian patologicznych błony śluzowej żołądka jest, że high-grade intraepithelial neoplasia. Oznacza występowanie choroby przedrakowego żołądka znacznie zwiększyć ryzyko sytuacjach klinicznych, takich jak wrzód żołądka , polipy żołądka, zapalenie błony śluzowej żołądka zanikowe, resztka żołądka i tak dalej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s