Do czynników ryzyka raka żołądka

Rak żołądka w naszym kraju jest stosunkowo częstym nowotworem złośliwym. Chociaż rak żołądka częstość szczególne przyczyny nie są jeszcze jasne. Ale badania pokazują, raka żołądka czynniki ryzyka są następujące:

1 H. pylori zakażenie . rak częste występowanie H. pylori zakażenie stopy była znacznie wyższa od niskiej zachorowalności obszarach.

(2) przewlekłe żołądka problemy: takie jak przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka , polipy żołądka, żołądka, metaplazji jelitowej lub przerost nietypowy. Te zmiany z upływem czasu może być przekształcona w raka.

3 czynniki dietetyczne: długoterminowe jedzenie wędzone, marynowane żywności, brak świeżych warzyw, owoców i innych produktów spożywczych, występowanie żołądka wyższym ryzykiem.

4 Palenie: Palacze z żołądka ryzyko raka niż u osób niepalących.

. 5. Czynniki genetyczne: rodzice lub rodzeństwo, ktoś był rak żołądka , częstość występowania raka żołądka większym ryzykiem.

Dlatego sugeruje, że ci, którzy mają więcej czynników ryzyka, należy zwrócić uwagę na dietę, jeść więcej owoców, warzyw, itp., jeść wędzone, żywności konserwowanej, endoskopia powinna być regularnie przeglądane, tak, że wczesne leczenie zapobiegawcze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s