Etiologia raka żołądka

⑴ czynniki dietetyczne: żywienie i rak występowania są ściśle związane, w ostatnich latach amerykańskie i europejskie kraje raka zapadalności spadły, przede wszystkim i czynniki dietetyczne. Jego cechy to: przeszłość, używane do konserwowania żywności wędzone (ryby wędzone, boczek), solone żywność podejście zawierać maks. substancji rakotwórczych, takich jak benzopiren, nitrozoaminy, itp., a wysokie stężenie soli jest uważany raka promowanie substancji. Olej do smażenia produktów spożywczych o wysokiej temperaturze zawierają również pewną ilość rakotwórczych wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. W Japonii stosuje talk obróbki ryżu, talk zawierający rakotwórcze włókna azbestu. Wysoka sól żywności, takich jak boczek, marynowane ryby, marynowane drób, ogórki, boczek, kiełbasa otrzymała również uwagę ze względu na wysokie zawartości soli mogą uszkadzać błonę śluzową żołądka, rakotwórczych łatwo wchłaniane przez organizm. Henan nasze badanie pokazuje, że zużycie soli i rak żołądka śmiertelność była istotnie dodatnia korelacja. Niektórzy ludzie dieta, białka, tłuszczu, brak pewnych witamin i składników mineralnych, tak że gospodarz nierównowagi żywieniowej, zmniejszając tym samym odporność organizmu, bezpośrednio lub pośrednio prowadzi do raka występowania.
⑵ nitrozoaminy i inne substancje chemiczne: Obecnie znaleźć poprzez eksperymenty, wiele różnych struktur związków nitrozoamin, które mogą powodować zwierząt żołądek . On żołądka Badanie wykazało wysoką częstość występowania wody pitnej i żywności w azotanów i azotynów znacznie wyższa od niskiej zachorowalności obszarach lub w odpowiedniej wartości pH roli bakterii w warunkach azotanów i azotynów w ludzkim żołądku synteza rakotwórcze nitrozoaminy. W niektórych marynowane mięso, ryby, drób, warzywa, żywność, i przetworzonej żywności przez azotynów, takich jak kiełbasy, szynka, mielonka i konserwowane produkty mięsne zawierają również niewielkie ilości rakotwórczych nitrozoamin . Dodatkowo, istnieją doniesienia, w wewnętrznym części ser, mleko, mąka, piwo i inne mogą być również wykryte alkoholu. Nitrozowe związki stosowane w przemyśle jako rozpuszczalniki, środki poślizgowe, środki antykorozyjne czynnik w rolnictwie jako środki owadobójcze, środki chwastobójcze i tym podobne, mogą mieć stężeń.
⑶ mykotoksyny: Poprzez badania epidemiologicznego stwierdzono, że Chiny na raka żołądka wysoka częstość występowania grzybów skażenie żywności i żywności jest dość poważny. Wysoka częstotliwość soku żołądkowego u pacjentów z przewlekłą grzybów i toksyny wykrywalności była znacznie wyższa niż żołądka niskich obszarach występowania. Aspergillus versicolor wykryto w soku żołądkowym, Aspergillus flavus, Aspergillus nidulans i innych grzybów, Aspergillus versicolor produkowane przez toksyny, takie jak aflatoksyny można indukować raka żołądka .
⑷ palenia i picia: Długoterminowe palaczy rak żołądka częstość występowania została znacznie poprawiona. Wędzone już rak żołądka częstość więcej. Palenie na raka żołądka i promocji nowotworu. Długoterminowa alkoholu i prowadzą do raka i innych nowotworów wspomagający czynniki synergiczne.
⑸ Helicobacter pylori (HP) zakażenie : żołądka Helicobacter pylori Zakażenie jest rak żołądka występuje jeden istotny czynnik, Światowa Organizacja Zdrowia wyznaczyło jako ludzi Helicobacter pylori żołądka wystąpił czynnik rakotwórczy. HP serotypu bakterii mogą występować różnice żołądka występują różnice. W 1994 r. brytyjski Forman (Forman), który rozwinął raka żołądka w 35% przypadków, rozwija raka żołądka przypadków z 85% HP zakażenia związanego. Niektórzy badacze uważają, że HP infekcja może być żołądka synergiczne rakotwórcza.
⑹ czynniki genetyczne: Większość materiału, który retrospektywne badania czynników genetycznych raka roli etiologii bardziej pozytywne, z wyraźną tendencją rodzinnej agregacji. Generalnie uważa się, że rak krewni pacjentów z rakiem żołądka wskaźnik zachorowalności cztery razy wyższe niż w grupie kontrolnej.
⑺ przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka: rak żołądka i przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka, zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka, zwłaszcza między sobą ściśle powiązane. Taki rak Częstość występowania i nasilenie zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka i długości historii związanej. Ponieważ cierpi zanikowego zapalenia błony śluzowej żołądka, śluzówki funkcjonalne i strukturalne nieprawidłowości, zmniejszenie żołądka wolnego kwasu, żołądka bakterii rośnie, nasiloną syntezę związki nitrozowe, związki nitrozowe wykazano powodują raka .
⑻ Inne: np. żołądka metaplazji jelitowej, wrzód żołądka , żołądka polipy także raka żołądka w populacji wysokiego ryzyka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s