Wysoka żołądka wywołanego sola

Wiele osób już wie, że jedzenie grill był “indukowany raka” Jednym z powodów, w rzeczywistości, wysokiej sól dieta i rak występowania bliżej. Rak żołądka jest typowa dieta choroby, większość ludzi dzienne spożycie soli jest znacznie więcej niż 6 g, wysokiej penetracji ciekłego sól niszczy błonę śluzową żołądka, w czasie, może spowodować raka żołądka . Jedz te produkty są również łatwo prowadzić do raka żołądka :, pikle, pokarmy solone oraz solony zapachu rzodkiewki, mięso solone, solone, marynowane warzywa, owoce morza marynowane, zawierają duże ilości azotanów i azotynów sól, zwiększając żołądka ryzyko, 2, wędzone i smażone potrawy, szczególnie ryby, mięso, smażone, wędzone żywności, ponieważ smażenie, głęboki proces smażenia wytwarza amin heterocyklicznych, łatwe do powodować raka; 3, pleśni Variable food, 3, żywność wysokiej soli (całkowite spożycie soli na osobę dziennie nie więcej niż 6 g), 4, piwo i whisky mogą zawierać nitrozoaminy, powodując raka żołądka wystąpienia.

Obecnie rak żołądka rozwijać młodszym wieku, które mogą być ze względu na młodych ludzi bardziej prawdopodobne jeść wędzonego sól duży, żywności pikantny i alkoholu uzależnionych miłości. Te zakłóca normalne funkcjonowanie przewodu pokarmowego, ale także poważnie uszkodzić błonę śluzową żołądka, co prowadzi do żołądka, wrzodów i innych chorób, które zwiększają ryzyko raka. Rak żołądka początku jest trudno znaleźć, niektórzy ludzie czują się ” niestrawności “, zwłaszcza w lecie, to jest normalne, w rzeczywistości, czy daleko, samoleczenie nie powinny być podejmowane, ale powinien zrobić endoskopię żołądka jest zdrowy. W naszej wczesnej wykrywalności wynosi mniej niż jeden procent, podczas gdy wcześniejsze sprawy można wyleczyć operacyjnie, w końcu z “niepewna”. Jeśli ból w nadbrzuszu, brak apetytu lub poczucie pełności, częste odbijanie, utrata masy ciała, niedokrwistość , obrzęk, zaburzenia połykania, wymioty, czarny, smolisty i inne objawy, należy zasięgnąć porady lekarza.

Gastroskopia uzyskania patologicznego diagnozie jest rak diagnostyczne gold standard, że kraje Azji Wschodniej raka żołądka wysokie krajów występowania, obecnie w Japonii, po 40 latach ludzie będą robić co najmniej raz w roku badanie endoskopowe, badania endoskopowe rządu również dawna włączone do właściwego projektu prawnego poręczenia Jako społeczna nadzorować i bezpłatne dla publiczności, więc Japonia wcześnie rak żołądka wykrywalność jest bardzo wysoka. Korea Południowa w 2002 r. jako całość elementy będą badania gastroskopii. W obszarach wysokiego ryzyka oraz do przeprowadzenia grup wysokiego ryzyka, w tym Helicobacter pylori lub baru przesiewowego badania endoskopowego z raka żołądka kontroli, do kontroli raka i zmniejszyć częstość występowania raka śmiertelność jest niezbędna. Z przewlekłe zanikowe zapalenie błony śluzowej żołądka, wrzód żołądka, polipy i złośliwe żołądka anemia , wycięcie żołądka i mają rak żołądka w rodzinie ludności, są uważane za grupy wysokiego ryzyka, powinny mieć regularny endoskopię, najlepiej raz do roku.

Tymczasem spożywania tych produktów, można zatrzymać się z dala od raka żołądka : A, świeże warzywa i owoce, 2, w celu zapewnienia warunków sanitarnych wody, jeść więcej pokarmów zawierających witaminę C, E w żywności, takich jak owoce cytrusowe, cytryna, witamina C, witamina E i selen, może zatrzymać off nitrozowych syntezy, 3, cebulę i czosnek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s