Rak i diety

Rak żołądka jest częstą chorobą szkodliwe dla zdrowia ludzi, częstość występowania głównie w średnim wieku 40 do 50 lat, jak szczyt występowania 2 razy więcej mężczyzn niż kobiet.

Rak żołądka częstość z wielu powodów, ale dieta i rak jest najściślej związana. Żołądek jest najdłużej pozostać pożywienia w przewodzie pokarmowym w miejscu. W związku z tym, w żołądku substancji szkodliwych w możliwość kontaktu z żywnością, długi czas, Chiny statystyki rak żołądka padania przypadający na przewód pokarmowy złośliwych guzów od 40% do 50%.

Jedzenie jest ciało niezbędnych składników odżywczych. Przez usta do żołądka, trawienie i wchłanianie w organizmie i metabolizmie, jemy, a niektóre mają działanie antyrakowe, a niektóre z nich są rakotwórcze lub raka promowanie miejsce. Takich jak ryby solone, ogórki, boczek, ogórki, orzeszki ziemne, fasola, spleśniały itp., te pokarmy zawierają duże ilości azotynów i 3-4 benzopirenowych i innych substancji chemicznych, był po spożyciu, pod wpływem działania kwasu na silne Aby rakotwórcze nitrozoaminy, dowody naukowe wskazują, że nitrozoaminy i rak żołądka jest ściśle związane.

Normalne śluzówka są o 1 mm grubości warstwy śluzowej, medycznie znany jako “bariera” do śluzówki zapobiegać poza bakteriami, wirusami i rakotwórczych inwazji i zapobiec trawienie żołądka sam. Niektórzy ludzie nieregularna dieta, głód, posiłek jeść posiłek, przejadania się, jak picie alkoholu, powstanie przewlekłego podrażnienia błony śluzowej żołądka, występowania zatorów, obrzęk, erozja, bakterii, wirusów i czynników rakotwórczych zaletą infiltracji, w ​​wyniku żołądku kancerogenezy.

Rak żołądka częstość jest przewlekłą ewolucję, która jest nie tylko związana z ilością spożycia rakotwórczych. Również osoby fizycznej związanej stanie. Że od czasu do czasu jeść przetworów, solone ryby, ani nie może, ale jako środki zapobiegawcze na raka, powinny unikać spożywania tych substancji, jak również. Wiele żywności mają antyrakowe efekty, takie jak mięso, produkty mleczne, jaja, świeże warzywa, owoce, marchew, pomidory, grzyby, grzyby i tak dalej. W zapobieganiu raka żołądka , w celu promowania dobrych nawyków żywieniowych, racjonalnie regulować dietę, jeść antyrakowe działanie żywności w celu uniknięcia lub jeść mniej rakotwórcze jedzenie, unikać alkoholu, agresywne leczenie zapalenia żołądka i innych chorób.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s