Uwaga dieta raka żołądka

Opieka pooperacyjna i diety

Jeden, na czczo, aż odzyskiwania gazów jelitowych wypróżnienia, po pięciu dniach po usunięciu rury małej ilości wody, co 4 do 5 łyżki, 2 godziny raz.

Po drugie, jeśli pacjent powrócił do normy po dwóch tygodniach po jedzeniu niskotłuszczowego półpłynne diety, zawartość białka w standardowych wymogów, zawartość włókien jest bardzo niska.

Po trzecie, pacjent nie odczuwa dyskomfortu, catering siebie resztę zawartości niskich diet, łagodny, łatwy do strawienia zasadę małych posiłków i unikanie zbyt słodki, słony, zbyt gruby diety, takie jak nudności po jedzeniu, wzdęcia i inne objawy, należy Pause jedzenia.

Po czwarte, po 2 do 3 tygodni, u niektórych pacjentów może prowadzić słodycze (np. mleka, cukru, itp.) po kołatanie serca, pocenie się, zawroty głowy , nudności, uczucie dyskomfortu w nadbrzuszu i inne objawy, zwykle trwa od 15 do 30 minut, aby uwolnić się , jest nazywany “dumping syndrome.” Aby zapobiec tej sytuacji, jeśli chcesz do słodyczy, należy dołączyć umiarkowane spożycie strawne słone i kontrolować prędkość jedzenia.

Po piąte, pacjent został wypisany po jedzeniu miękki ryż, artykułów spożywczych i boczne naczynia powinien wybrać pożywne, lekkostrawne jedzenie, jeść surowe, smażone, pikantne jedzenie i inne bodźce Yi wzdęcia, pacjenci powinni jeść powoli, jeść więcej świeżych owoców i warzyw , nie jeść żywności o wysokiej zawartości tłuszczu, marynowane produkty, ilości żelaza i suplementów witaminowych mineralnych, alkoholu przeciwwskazania, jedzenie regularnie, po 3 do 6 miesięcy po przypadku według ciała może być stopniowo przywrócony do normalnej diety.

Six, gastric surgery według leków na receptę, aby zapobiec anemii .

Tabu żywności

Ponieważ rak żołądka u pacjentów po żołądka funkcji fizjologicznych i zwrócić szczególną uwagę na żołądka tabu diety chirurgii. Rak żołądka pacjent nie powinien jeść tabu żywności są zazwyczaj zimne, grube food; Jichi ostre i silne przyprawy, takie jak pieprz, musztarda, itp.; zabronione pić alkoholu, kawy i innych pikantnych potraw, unikać nadmiernego oleje i zbyt szorstki pokarmy, takie jak smażony kurczak, placki i inne smażone żywności.

Strawne tekstury żywności powinny być miękkie, nienadające się do spożycia zbóż gruboziarnistych, fasoli suszonych, orzechów, zawartość włókna surowego w wielu warzywach (pędy bambusa, seler, itp.), ostre i gazu produkujących żywność (np. rzodkiew, czosnek, słodkie ziemniaki itd.), są one żołądkowe tabu diety chirurgicznego w szczególności należy zwrócić uwagę. Nie można jeść tych pokarmów nie jest całkowicie wystarczy wziąć pod uwagę ilość jedzenia i tolerancji osobistej dla tych problemów.

Powyższe punkty są gastric surgery podstawowe zasady tabu żywności, inne obszary, nie mają zbyt tabu. Pacjenci się po kolacji z rodziną wznowić jedzenie, spożycie żywności na ogół własne uczucia Głównie, jeśli sytości, wzdęcia i inne okoliczności, należy przestać jeść. Czy rak opieki, rehabilitacji pacjenta odgrywa ważną rolę w promowaniu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s